1307 تولد، دوم آبان 1307 در محله لبنان نزدیک چهارسوق، اصفهان.
1308 درگذشت پدربزرگ مادری حاجمیر محمدصادق مدرس خاتونآبادی، از مجتهدین مبارز عصر خود که در تحصن روحانیون در قم نیز شرکت داشت.
1312 شروع تحصیلات مکتب خانهای، در سن چهارسالگی.
1313 ورود به دبستان 15بهمن (صارمیه).
1319 شروع تحصیل در دبیرستان سعدی اصفهان.
1321 رها کردن تحصیلات دبیرستانی در پایان دوم دبیرستان – رفتن به مدرسه صدر و تحصیل تا حد کتاب کفایه الاصول(اواخر دوره سطح).
1324 اخذ اجازه از والدین جهت ماندن در حجره به صورت شبانه روزی- فراگیری زبان انگلیسی.
1325 عزیمت به قم، ادامه تحصیلات حوزوی – گرفتن حجرهای در مدرسه حجتیه – تکمیل بقیه سطح مکاسب و کفایه.
1326 شروع درس خارج نزد مرحوم آیتالله محقق یزدی(داماد)، حضرت امام و آیتالله العظمی سیدحسین بروجردی، مقداری نیز در نزد مرحوم آیتالله محمدتقی خوانساری – انجام کارهای تبلیغی و رفتن به روستاها در ماه مبارک رمضان.
1327 گرفتن دیپلم ادبی به صورت متفرقه – تصمیم به ادامه تحصیلات علوم جدیده – ورود به دانشکده معقول و منقول (الهیات و معارف اسلامی).
1329 عزیمت به تهران در سال آخر دانشکده جهت استفاده بیشتر از دروس جدید و کاملتر کردن زبان انگلیسی – تدریس جهت تأمین هزینه زندگی – همگامی با مبارزات نهضت ملی نفت.
1330 اخذ درجه لیسانس فلسفه – قبولی در بورس خارج از کشور – بازگشت به قم برای ادامه تحصیل – شروع جلسات درس با علامه سیدمحمدحسین طباطبائی – ورود به آموزش و پرورش و تدریس زبان انگلیسی در دبیرستان حکیم نظامی.
1331 تابستان، رفتن به اصفهان و فعالیت در اعتصابات 26 تا 30 تیر و انجام سخنرانی برای اعتصابیون در ساختمان تلگراف خانه اصفهان.
1331 ازدواج با یکی از بستگان.
1333 تأسیس مدرسه دین و دانش به سبک جدید- دائر کردن کلاس زبان برای طلاب.
1335 شروع دوره دکترا.
1338 اخذ درجه دکترا- شروع جلسات «گفتار ماه» در تهران در هر ماه در کوچه قائن.
1339 اقدام به تشکیل کانون اسلامی دانش آموزان و فرهنگیان قم – تشکیل جلسات متعدد جهت برنامه ریزی نظم حوزه و سازماندهی به آن با شرکت آقایان: آیتالله ربانی شیرازی، آیتالله سعیدی و آیتالله مشکینی.
1340 اقدام به تأسیس مدارس برنامه ریزی شده برای طلاب همراه با عدهای از مدرسین مبارز حوزه.
1341 سخنرانی در جشن مبعث در غذاخوری کوی دانشگاه تهران – شروع کار تحقیقاتی بر روی مسئله حکومت در اسلام – تدوین اعلامیهها و ایفای نقش فعال در تجمعها.
1342 تأسیس مدرسه حقانی - منتظر خدمت شدن ایشان از کارهای آموزش و پرورش- ترک قم و عزیمت به تهران به اجبار و تحمیل ساواک- شرکت در شورای فقهی جمعیت هیئتهای مؤتلفه اسلامی به همراه آقایان: شهید آیتالله مرتضی مطهری، آیتالله محمدباقر محیالدین انواری و آیتالله احمد مولایی- شرکت در برنامهریزی کتب تعلیمات دینی به همراه آقایان: شهید باهنر، غفوری، برقعی، رضی شیرازی و مرحوم روزبه.
1343 دستگیری توسط ساواک اصفهان به دنبال سخنرانی در مدرسه چهار باغ(امام جعفرصادق) اصفهان در 17 ربیع الاول.
1344 عزیمت به آلمان جهت اداره مسجد هامبورگ به اصرار آیتالله حائری و آیتالله خوانساری – تغییر نام «مسجد ایرانیان» هامبورگ به «مرکز اسلامی هامبورگ»- ایجاد هسته اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان گروه فارسی زبان.
1348 مسافرتهایی به: حج، سوریه، لبنان، ترکیه؛ و عراق جهت دیدار با امام (1348).
1349 مراجعت به ایران- ممانعت رژیم از بازگشت ایشان به آلمان- ادامه فعالیت در برنامهریزی کتب درسی- فعالیتهای تحقیقاتی با همکاری آقایان: آیتالله محمدرضا مهدوی کنی، آیتالله سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی و شهید آیتالله محمد مفتح در رابطه با مدرسه حقانی و ادامه آن تا سال 57.
1350 شروع جلسات تفسیر قرآن به نام «مکتب قرآن» در روزهای شنبه، تعطیلی جلسات توسط ساواک پس از 15 جلسه.
1354 دستگیری توسط کمیته مشترک ضد خرابکاری ساواک به مدت چند روز.
1355 تشکیل هستههایی برای کارهای تشکیلاتی- تلاش گسترده در جهت ایجاد تشکّل روحانیت مبارز تهران، به همراه شهید مطهری، مفتح و آیتالله محمد امامیکاشانی و حجتالاسلام ملکی. تشکلّ مذکور در ابتدا «مجمع روحانیت مبارز در شمیران» نامیده میشد.
1356 شکلگیری روحانیت مبارز- تصمیم به ایجاد تشکیلات مخفی یا نیمه مخفی به عنوان یک حزب.
1357 دستگیری مجدد توسط ساواک در عاشورای 57 به مدت چند روز در کمیته مشترک ضد خرابکاری- دیدار با امام در پاریس و شرکت در هسته شورای انقلاب به همراه آقایان: مطهری، موسوی اردبیلی، باهنر، مهدوی کنی، خامنهای، طالقانی، بازرگان و سحابی- اعلام موجودیت حزب در 29 بهمن 57.
1358 عضویت در مجلس خبرگان تدوین قانونی اساسی- ریاست دیوان عالی کشور.
1360 هفتم تیرماه، شهادت به واسطه انفجار در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به همراه 72 تن از مسئولین نظام جمهوری اسلامی.