طلبه شهیده فاطمه ترکان ترک آبادی

شناسه محتوا : 37059

1401/05/08

تعداد بازدید : 185

طلبه شهیده فاطمه ترکان ترک آبادی

طلبه شهیده فاطمه ترکان ترک آبادی
نام پدر: علی
محل تولد: کرمان-ایران
جنسیت: زن
تاریخ ولادت: 1350/10/12
تاریخ شهادت: 1388/03/10
سن شهادت: 38
مذهب: شیعه
تحصیلات حوزوی: مقدمات
تحصیلات آکادمیک: کارشناسی
عضویت: متفرقه
آخرین مسئولیت: متفرقه
عنوان و محل عملیات:
عنوان شهادت: ترور-بعد از دوران دفاع مقدس
عامل شهادت: حادثه تروریستی
محل شهادت: زاهدان-ایران
محل دفن: رستم آباد-بم-ایران
روز هشتم فروردین ماه ۱۳۴۳ در شهر زاهدان و خانواده ای متوسط  اما متدین و مذهبی دیده به جهان گشود.پدرش از کسبه معتمد بازار و مادر بزرگوارش اهل نعیم آباد یزد و معلم قرآن بود.در نوزدهمین بهار زندگی پر برکتش ودر سال ۱۳۶۲ پیوند مقدس ازدواج را پذیرا شد.مدتی به همراه همسر و دو فرزندش در شهر یزد زندگی کرد و سپس به دلیل احترام و عشق و علاقه به پدر و مادرش، به شهر زاهدان برگشت. وی علاوه بر تحصیل در رشته کامپیوتر مربی گری کامپیوتر واحد خواهران مکتب نرجس را هم عهده دارشد.

خانم ترکان به دلیل حس مردم دوستی و ایجاد فضای امن و راحت جهت انجام کارهای بانوان و کمک به دیگران، تصمیم گرفت شعبه خواهران موسسه مالی و اعتباری مهر را راه اندازی کند. گرچه موانع و سختی های زیادی زیادی پیش رو داشت و تنها تکیه گاهش خدای متعال بود،با توکل به خدا و عزم جزم ، تلاش مستمر و پیگیری و نامه نگاری های متعدد، بالاخره در سال ۱۳۸۱ موفق به تاسیس شعبه خواهران گردید و باعث ایجاد فضای امن و راحتی برای امور بانکی بانوان گشت.زمزمه های شبانه اش را خدای مهربان می شنید و اشک هایش را چشم های آسمان شاهد بود.سجاده اش عطر عاشقی داشتو سجده هایش را خالصانه تقدیم معبود یکتا می کرد. شاید میان بی قراری های شبانه اش لبخند خدا را دیده بود.شهیده با توجه به شناخت و معرفت عمیق دینی به عنوان یک مسلمان همواره بر حفظ و پای بندی بر حجاب برتر(چادر) تاکید فراوان داشت و به طور مستقیم و غیر مستقیم اطرافیان را به حفظ این ارزش اسلامی تشویق و ترغیب می نمود.بیش از ۸ سال رییس شعبه حضرت رقیه(س) و شعبه مرکزی بانک مهر بود و با وجود فعالیت های زیاد و مشغله کاری لحظه ای از حجاب برتر خویش غافل نشدو به همین جهت مدیر نمونه استان معرفی و مورد تشویق و تمجید قرار گرفت.

همیشه اول وقت و زودتر از همکاران در محل کار حاضر می شد و آخرین نفری بود که شعبه را ترک می کرد. خانم ترکان سعی و تلاش بسیاری جهت پیشبرد اهداف موسسه و هرچه بهتر انجام دادن کارها داشت تا آن جا که حتا خارج از وقت اداری و به همراه و کمک خانواده پیگیر امور شعبه و جذب منابع بود. هنگام شرکت در جلسات موسسه هم چون شیر زنی به بیان مشکلات محیط کار می پرداخت و به عنوان نماینده همکاران همیشه و همه جا پی گیر خواسته های آنان بود. حتا در روز شهادش در اوج اضطراب و آن شرایط خاص که همسر بزرگوارش از ایشان می خواهد به منزل بیاید، جواب می دهد من این جا مسئولیت دارم و نمی توانم شعبه و همکاران را تنها بگذارم.

ایشان در طول زندگی ارادت خاصی به ائمه معصومین داشت از جمله خواندن نماز امام زمان (عج) و توسل  به امام حسین (ع) و ساقی دشت کربلا حضرت ابوالفضل (ع) خلاصه این که نامبرده لحظه به لحظه زندگی خود را با توسل پیش می برد.نمازش را با خشوع و تواضع خاصی اقامه می کرد و حالت بندگی و راز و نیاز با معبود همراه قطره های  اشک که در  چهره اش نمایان بود همه را تحت تاثیر قرار می داد.سرانجام هم راز و نیازهای مخلصانه اش با معبود بال پریدنش شد به آسمان ها و پیشگاه خالق و در اوج دود و آتش روی سجاده‌اش ایستاد و عروج مظلومانه اش آغاز گشت.

شهید بزرگوار خانم فاطمه ترکان روز یکشنبه ۱۰/ ۳/ ۸۸ به همراه پنج نفر دیگر از همکاران در محل کارشان در شعله‌های آتش آشوبگران مظلومانه به شهادت رسیدند.

مدتی به همراه همسر و دو فرزندش زهره و علی در شهر یزد  زندگی کرد .ضمن اینکه مادری خوب و همسری دلسوز و مهربان بود به فراگیری هنرهای متعدد از جمله آرایشگری و خیاطی نیز مشغول شد . به دلیل احترام و عشق و علاقه فراوان به پدر و مادرش ، به شهر زاهدان بازگشت و به تحصیل حوزوی در مکتب نرجس زاهدان پرداخت .همچنین در رشته کامپیوتر در دانشگاه جامع تکنولوژی (علمی-کاربردی) مشغول به تحصیل و مربی گری کامپیوتر-واحدخواهران –مکتب نرجس را به عهده گرفت و مدت سه سال هم در هنرستان خدیجه کبری (س) به تدریس کامپیوتر پرداخت .

خانم ترکان به دلیل حس مردم دوستی و ایجاد فضای امن و راحت جهت انجام کارهای بانوان و کمک به دیگران ، تصمیم گرفت شعبه خواهران موسسه مالی و اعتباری مهر را راه اندازی کند . گرچه موانع و سختی های زیادی پیش رو داشت و تنها تکیه گاهش

خدای متعال بود ، با توکل به خدا و عزم جزم ، تلاش مستمر ویگیری و نامه نگاری های متعدد ، بالاخره در سال ۱۳۸۱ موفق به تاسیس شعبه خواهران گردید و باعث ایجاد فضای امن و راحتی برای امور بانکی بانوان گشت.